Bry Deg – Folkemøte

NNPF arrangerer jevnlig folkemøter i lokalsamfunn over hele landet. Sammen med lokale samarbeidspartnere lager vi kvelder med faglig og følelsesmessig påfyll for voksne rollemodeller, foreldre og eldre ungdommer. Våre folkemøter handler om å gi voksne og rollemodeller den kunnskap og de verktøy som trengs for å stå i diskusjonen rundt rusmidler. Samtidig ønsker vi at flest mulig skal bry seg om dem rundt seg og sitt nærmiljø. Folkemøtene våre skal være uavhengig av partipolitisk tilhørighet.

Et slikt folkemøte avholdes gjerne på 2-3 timer. Ofte inkludert en pause, stands fra gode lokale krefter og en kort pause til å møtes over en kaffe.

Et tradisjonelt folkemøte inneholder gjerne følgende tema:

 • Velkommen ved arrangør og NNPF
 • Kort orientering fra lokalt forebyggende politi
 • Foredraget «Bry Deg – Si nei til narkotika»
 • Ett eller flere temaforedrag (Se under for noen forslag)
 • Noen ønsker også et kort kulturelt innslag?

Ønsker du et Folkemøte i din kommune eller nærmiljø kan du ta kontakt med vårt nærmeste lokallag, bruke kontaktskjemaet under eller sende mail til brydeg@brydeg.no
Temaforedrag

Her er en oversikt over noen temaforedrag vi kan anbefale etter mange flotte folkemøter:

«Tør du?» – Arne og Mona Bratland

Foredraget handler om hvilken risiko de unge utsetter seg for ved å prøve eller bruke de lettest tilgjengelig narkotiske stoffene. I foredraget fokuseres det på MDMA/ecstasy og cannabisproduktene hasj og marihuana. Narkotiske stoffer som mange unge oppfatter som ufarlige. I foredraget forteller Arne og Mona om hva som skjedde da deres eldste sønn døde etter å ha prøvd MDMA for første gang. Uten å bruke pekefinger og formaninger formidles fakta og eksempler fra virkeligheten knyttet til bruk av de stoffene som de unge oppfatter som ufarlige.

Her kan du lese mer om foredragetMyter og fakta i legaliseringsdebatten – NNPF

I dette foredraget forteller en av våre dyktige fagpersoner om de myter som vi alle, men spesielt våre unge, utsettes for daglig i legaliseringsdebatten. Hvis man begynner å snakke om «hasjsprøyter» vil unge søke råd hos andre. Foredraget gir faglig påfyll slik at rollemodeller og foreldre kan stå stødig i debatten med de unge.Brukeropplevelser – No limitiations

Under flere av våre folkemøter i Rogaland har vi fått et gripende foredrag og show med brukeropplevelser . Brukere og behandlere forteller om sine opplevelser med målet om at vi alle skal bry oss litt mer om andre.

Her kan du lese mer om No limitiations

  Henvendelser om Bry Deg kampanjen

  0/1000


  Tilbake til toppen